Homeindeksin laskenta 12kk ajalta

195,00

Kuvaus

Homeindeksin seurannalla saat selvyyden rakenteiden kosteusteknisestä toiminnasta.

Serviz tarjoaa homeindeksin laskentaan luotettavan, edullisen ja helpon ratkaisun.

  • Tehtyäsi tilauksen, toimitamme olosuhteita mittaavat laitteet kotiisi
  • Toimitat meille kiinteistön tekniset perustiedot sähköisellä lomakkeella
  • Saatuasi mittalaitteet, asetat ne ohjeiden mukaiseen paikkaan vuodeksi
  • Vuoden aikana voit tarkastella verkkopalvelustamme homeindeksin tasoa.
  • Lähetämme hälytyksen, kun kriittinen raja ylittyy.
  • Vuoden kuluttua lähetät laitteet takaisin tai teet jatkosopimuksen tai ostat laitteen omaksi
  • Hinta sisältää toimituskulut molempiin suuntiin

Erityisesti puolilämpimissä tiloissa, kuten varastoissa, ryömintätiloissa, tekniissä tiloissa ja erilaisissa rakennelmissa on merkittävä riski erityisesti puurakenteiden mikrobivaurioitumiselle. Home alkaa kasvaa puumateriaalissa, kun lämpötila- ja kosteusolosuhteet ovat otolliset riittävän pitkän aikaa. Kuitenkin homeen kasvu taantuu, kun olosuhteet paranevat. Lämpötilan, ilman kosteuden, ajan ja materiaalin funktiona muodostuu monimutkainen kokonaisuus, jonka hahmottaminen ei pelkkää lämpötila- ja kosteusolosuhdetta tarkstelemalla onnistu parhaaltakaan asiantuntijalta.

Serviz on kehittänyt kokonaisratkaisun, johon kuuluu seurattavaan tilaan asennettava anturi joka siirtää jatkuvasti olosuhdetietoa Serviz palvelimelle. Palvelimella olosuhdetieto yhdistetään tietoon siitä, minkälaisessa tilassa olosuhde on ja minkälaista materiaalia siellä on. Näin voidaan automaattisesti laskea homeindeksiarvo, joka perustuu VTT:n ja TTY:n kehittämään homeen kasvun malliin. Mallilla on vankka tieteellinen pohja ja siitä on kokemusta sadoissa kohteissa Serviz:n käytännön testeissä.

Voit lukea homemallin tieteellisestä taustasta lisää osoitteessa https://research.tuni.fi/rakennusfysiikka/suomalainen-homemalli/

Homeindeksi antaa yksiselitteisen kuvan rakenteen toiminnasta. Kun indeksiarvo on alle yhden, tiedetään kaiken olevan kunnossa. Kun arvo ylittää yhden, on syytä ryhtyä toimiin olosuhteiden parantamiseksi esimerkiksi lämpötilaa nostamalla tai ilmanvaihtoa parantamalla. Serviz:n ammattilaiset ovat tarvittaessa avuksi parannusten suunnittelussa.

Homeindeksin seurannalla saat selvyyden rakenteiden kosteusteknisestä toiminnasta. Aloita heti tilaamalla palvelu!

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Homeindeksin laskenta 12kk ajalta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *